Voor de derde keer werd GROEP 85 uitgenodigd te komen exposeren in de museumtuin van MUSEUM DORESTAD in Wijk bij Duurstede. De eerste keer exposeerden we daar in 2002 en vervolgens in 2005. Het is niet onze gewoonte vaker op dezelfde plek te exposeren, maar voor deze prachtige locatie en de buitengewone gastvrijheid van het museum maakten we graag een uitzondering.

Dorestad was ooit een belangrijk handelscentrum in Europa en het museum toont de vondsten van handelsgoederen en gebruiksvoorwerpen. Hiermee en aan de hand van tekeningen en maquettes wordt het rijke verleden van de handelsstad die zo’n 1200 jaar geleden ten tijden van Karel de Grote hoogtij vierde, in beeld gebracht. Maar ook het pittoreske stadje met de vele geveltuintjes aan de IJssel is zeker een bezoek waard en inmiddels weten we uit eigen ervaring dat het een goede zaak is daar de dag af te sluiten in één van de vele restaurants.

De museumtuin leent zich uitstekend als een prachtig decor voor onze beelden: omlijst door oude muren waarboven de gevels van oude gebouwen steken en beschut door bomen en hagen: een bijzondere sfeer waarin onze beelden op een natuurlijke wijze opgaan. In het museum zelf is ook ruimte gemaakt voor sculpturen die minder geschikt zijn voor buiten vanwege hun kleinere afmeting of kwetsbaar materiaal.

De expostitie is van 26 april tot 7 juli 2008.