Groep 85 is vanaf 12 juni t/m 21 augustus te gast in museum Stadskasteel Zaltbommel met de expositie ‘sculpturen binnen de muren’. In de besloten kasteeltuin,  in de zijkamer en de kelder zal het werk te zien zijn van alle 19 leden van het beeldhouwerscollectief Groep85 uit Nijmegen. Dit belooft dus een groot aantal en een enorme diversiteit aan beelden! Ook zullen de sculpturen getoond worden die onlangs tijdens een workshop met de kunstenaar Terza Verrips zijn gemaakt en uit de meest uiteenlopende (rest-)materialen bestaan.

Stadskasteel Zaltbommel is al sinds 1905 een museum. In 1937 verhuisde men naar het Maarten van Rossumhuis. Een grote collectie historische objecten met de nadruk op de 16e, 19e en 20e eeuw uit de regio Bommelerwaard is het museum rijk. Ook is er een uitgebreide verzameling prenten, tekeningen en kaarten van de streek te zien. Natuurlijk is er ook aandacht voor Maarten van Rossum (Zaltbommel 1478 – Antwerpen 7 juni 1555): een Gelderse, geduchte, nietsontziende legeraanvoerder die het kasteel liet bouwen.

Fiep Westendorp, bekend vanwege de tekeningen van o.m. Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet, is in Zaltbommel geboren en daarom is het niet vreemd dat er in dit museum een grote collectie objecten uit haar leven te zien is. De Fiep Westendorp Foundation heeft een belangrijk deel van het interieur van haar woning geschonken, waaronder haar tekentafel met toebehoren.