Dit jaar leken de weersomstandigheden minder te zijn dan andere jaren. We kwamen aan met regen en vertrokken twee weken later weer met regen. Maar… gedurende die twee weken scheen de zon volop en was het fantastisch „hakweer“. De groep was kleiner dan andere jaren en bestond uit Coby, Hetty, Resy, Herman, Jan Willem Lackamp, Leendert, Maurice en Paul. Volgend jaar hopen we dat Bianca, Liesbeth en Ria er weer bij zijn.

Ons verblijf stond dit jaar behalve het beeldhouwen ook in het teken van een spectaculaire zogeheten “Landslide”, een groot stuk cliff, die zich achter de Circle of Stones bevond, en die bezig was zich los te maken en in de oceaan te storten. Kleinere delen waren reeds met donderend geraas naar beneden gevallen en de scheur in het landschap werd elke dag groter. Een groot deel van het kustpad was daardoor al verdwenen met als gevolg dat de omleiding nu via de “Circle of Stones” liep. En dat was te merken: dagelijks liepen vele mensen over de plek en men was aangenaam verrast met de aanblik van de Circle met de vele sculpturen. Voor de wandelaars bleek het bovendien een uitstekende rustplaats te zijn.

De vele bezoekers weerhielden ons er niet van om toch lekker door te werken: zo is het beeld „View on the World“ van Jan Willem Lackamp na vier jaar voltooid. De sculpturen „Versteende Begroeiing“ van Hetty, „Wave“ van Resy, „Triceratops Hermanus Rex“ van Herman en de „Octopus“ van Maurice naderen de eindfase. Ook Paul heeft zijn beeld „Wedging“ voltooid en heeft van zijn nieuwe sculptuur „Bison“  de lijnen verder uitgezet en al massa’s steen verwijderd. Coby heeft „Fifty Two“ met name de achterkant verder uitgewerkt. Tot slot heeft Leendert zijn beeld „Dinosaurieroog“ nu zover voorbereid, dat het volgend jaar een definitieve vorm kan gaan krijgen.

Ook buiten de werkuren heeft de groep niet stilgezeten. Belangrijk wapenfeit was het gezamenlijke optreden in een volle „Sailors Return“ pub  in Weymouth. Daar werd live voor een schier uitzinnige menigte een medley van de Hollandse evergreens „Dudeljo“ en „de uil zat in de olmen“ gezongen. Gelukkig mogen we terugkomen.

Terugkijkend op deze 15e keer is het ook dit jaar weer een gedenkwaardige en buitengewoon aangename en gezellige campagne geweest.

Volgend jaar meer. MD