Groep 85 bestaat 25 jaar! Bij een zilveren jubileum hoort een expositie en wel in de stad waar het ooit begon. We zijn dit keer te gast in de prachtige Hortus Arcadië in park Brakkenstein in Nijmegen. De liefde waarmee de vele vrijwilligers dagelijks de tuin onderhouden komt tot uiting in de prachtige bloemenborders met vaste planten, grassen, éénjarigen en de overdadig dragende fruitbomen.

Ruim vijftig beelden staan opgesteld tussen de met de eerste herfst gedrapeerde borders. Het speciale nazomerlicht, de najaarsbloeiers en voorzichtige herfsttinten zorgen voor een een heel bijzondere, steeds wisselende sfeer en decor. De zilveren gloed waarmee het milde zonlicht de bloemen- en grassenborders tooit, doet recht aan ons jubileum: nog even de blik laten gaan over alles wat zich tijdens het groeiseizoen afspeelde. Zo voelen wij het ook: een kleine terugblik op ons werk dat we in de achterliggende jaren hebben gemaakt; de beelden die maandenlang in onze handen ‘groeiden’. Niet alleen onze eigen sculpturen, ook de meeste van ons beeldhouwerscollectief hebben we zien ontstaan tijdens de gezamenlijke zaterdagochtenden. Het enige verschil met de natuur is dat er tijdens de schepping van onze sculpturen sprake is van het een omgekeerd evenredig groeiproces: in plaats van erbij, gaat het bij ons eraf…

De expositie is van 19 september t/m 31 oktober 2010 en dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur, op zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur. De toegang is gratis en er is gelegenheid om er een heerlijk kopje koffie of thee te drinken. Regelmatig worden in de Hortus Arcadië concerten en workshops georganiseerd. Voor meer informatie: www.hortus-arcadie.nl.