ARTWALK WOODSTOCKJE is de beeldenroute op het privédomein De Hooge Rooy van Lionel Van Den Boogaerde, kunstschilder in Meerle (Heerle 86).  Dit domein is gelegen in het dorp Meerle  (gem. Hoogstraten)  in de Vlaamse Kempen tegen de Nederlandse grens.

Vorig jaar namen een aantal leden van groep 85 deel aan deze Artwalk  (zie 2014 Les Croutiers ). Paul Saris had reeds eerder deelgenomen en is sinds twee jaar curator en medeorganisator. Door omstandigheden zijn er dit jaar niet veel nieuwe beelden geplaatst maar is de route wel veel beter ingericht en zijn opzet, structuur en uitgangspunten sterk verbeterd.

In de uitnodigingstekst aan kunstenaars  die u vindt op http://woodstockje.com/artwalk-in-the-wood  staat als doelstelling vermeld: De organisatoren Lionel van den Boogaerde en curator Paul Saris willen deze Artwalk jaarlijks laten groeien met vooral monumentale beelden en installaties die op enigerlei wijze een verbinding aan gaan met hun directe omgeving: Restmateriaal, vergankelijkheid en invloed van Moeder Natuur  zijn sleutelwoorden.

Daarom ook dat de kunstenaar MOEDER NATUUR  dit jaar nadrukkelijk werd opgenomen met een drietal beelden: DE AOMZEIKSELFABRIEK (een grote mierenhoop van rode bosmieren),  FAGUS  SYLVATICA (een monumentale rode beuk) en LEIK  (een door de voorjaarsstorm gevelde eik).

Kunstenaars uit binnen- en buitenland worden uitgenodigd om een beeld te realiseren in de twee weken voor het Woodstockje festival, dat dit jaar op 27 juni plaatsvindt. Voor meer informatie kijk op www.woodstockje.com. Voor onze nieuwsbrief kunt u zich opgeven bij artwalk@woodstockje.com.

Paul Saris, curator Artwalk Woodstockje