Carla Kool

Carla Kool_actieBeelden in steen, mijn passie.

Mijn beeldentaal laat abstracte organische vormen zien, een innerlijk en uiterlijk spel van hollingen en bollingen met een harmonieus lijnenspel, altijd op zoek naar de maximale spanning van de vorm.

Soms ga ik uit van een kleimodel als opzetje, maar vaak speel ik ook met mijn fantasie in op de al aanwezige vorm van de steen; een weg vol verrassingen. Al doende ontstaat er een harmonisch samenspel, tot het gevoel ontstaat dat we echt samen dansen. Het leuke is dat je eigenlijk voortdurend in gesprek bent met jezelf, stap voor stap neem je samen nieuwe besluiten; dat kan best spannend zijn.

Op wandelingen door de natuur ben ik altijd bezig met vormen en structuren, zoals hoe een vogel vliegt of landt, mooi gevormde takken, fantasierijke boomschorsen, stenen, rotsen, wolken, water, de zee, schelpen, (zee-)dieren enz. Zo ben ik steeds op reis van het ene beeld naar het andere.

Uit nieuwsgierigheid en vooral ook om mijn vaardigheden en inzichten te vergroten volg ik lessen van verschillende beeldhouwers. Er ontstaat zo een wisselwerking tussen eigen ervaring en die van andere beeldhouwers. Dat doe ik zo al vele jaren met veel plezier. Ik leer elke dag wel iets, en elke dag is er wel iets te vieren!

www.carlakool.com