Bianca Oude Groeniger

Bianca Oude Groeniger_actie
biancaoudegroeniger@gmail.com

Als klein meisje was ik al actief aan het tekenen en schilderen. En met tien jaar deed ik zelfs een cursus hout- en metaalbewerken. Natuurlijk moesten al mijn creaties mee naar huis om een mooi plekje te krijgen; mijn moeder was er maar druk mee.

Na een tijdlang niets creatiefs te hebben gedaan begon het toch te kriebelen. Graag wilde ik weer met mijn handen werken. Uiteindelijk is mijn keuze op beeldhouwen gevallen. Van nature ben ik erg ongeduldig, maar het bewerken van steen brengt rust. Ik vind het heerlijk om met alle geduld van de wereld een steen de vorm mee te geven die ik in mijn hoofd heb. Het leuke is dat je nooit weet wat een steen je brengt, bijvoorbeeld een breuklijn of een brandlaag. Maar het kan ook een mooie tekening zijn. Verassingen die je beeld net wat extra’s geven.

Nog maar net gestart en nog zoekende probeer ik verschillende soorten steen uit. Tot nu toe heb ik met voorbeeldjes van was gewerkt, maar wellicht dat ik dit in de toekomst een keer loslaat. Met veel enthousiasme ga ik met mijn volgende beelden aan de slag. En ik hoop in de komende jaren het ambacht goed in de vingers te krijgen en mijn persoonlijke stijl verder te ontwikkelen.